"La muntanya m’ha fet lliure."
Georges Sonnier.

INSCRIPCIONS ANITCIPADES VIª CIM-I-TOMBADA. 17 març 2013

Recorda: 8a CIM-I-TOMBADA. Diumenge 15 de març de 2015.

Pre-inscripcions:

https://docs.google.com/forms/d/1iQzLvNJtAUc6P_d-G3KlBBZrPrxEh9VwFRRgCDvtGsU/viewform?c=0&w=1Més informació en aquest mateix blog.


FES-TE SOCI DEL CENTRE EXCURSIONISTA TOSSA

Envia'ns un correu electrònic a cetossa@gmail.com demanant fer-te'n soci i t'enviarem tota la informació la respecte. Fins aviat!

LLICÈNCIES FEDERATIVA FEEC 2012

30.11.09

EL CAMÍ DE LA RETIRADA

Diumenge 6 de desembre de 2009

Molló (Ripollés) -Coll d’Ares- Prats de Molló (Vallespir)
SENDERISME

Aquesta vegada us proposem una sortida que combina uns paratges naturals de gran bellesa amb la història del nostre país.

Sortirem, del Coll de la Boixeda, situat a escasos km de Molló, i a través de prats i vaques ens enfilarem cap al Coll d’Ares. Aquí passarem del Principat de Catalunya a la Catalunya Nord i començarem el descens. A través de camins més estrets i castanyers anirem descendint cap a Prats de Molló. Quan hi estem arribant, podrem contemplar el petit, però bonic castell que el domina, alhora que ja ens podrem anar preparant per anar a dinar. Dinarem en un restaurant de Prats de Molló.

Sortida: De la terminal d’autobusos a les 7:00h. Anirem amb
autocar (places limitades).

Durada: 4h i mitja de caminada efeciva.
Desnivell acumulat: Uns 525 m positius.
Dificultat: Baixa.
Cal portar: esmorzar , aigua, i fruits secs.
Equipament: Calçat per caminar, roba d’abric, paravents,
barret, guants, ulleres de sol.

PREUS: EL PREU ESTÀ PENDENT DE REBRE EL
PRESSUPOST DEL BUS I CONFIRMAR EL PREU DEL
MENÚ.
COM A PREU ORIENTATIU PODEU COMTAR QUE
RONDARÀ ELS 25-30 € TOT INCLÒS.
EL PREU INCLOU AUTOCAR, i DINAR.

Pinzellades d’història
Aquesta ruta sense cap dificultat excessiva depenent de l’època de l’any, i relativament a prop de Tossa de Mar, ens pot servir per retrobar-nos amb diferents fets importants de la història del nostre país. En fem cinc cèntims en l’altre document adjunt, aquí simplement els esmentarem.

El camí de la retirada: estarem resseguint el camí que milers de persones van fer durant el principi del 39, en el camí de l’exili fugint de les tropes del General Franco que s’havien aixecat en armes contra el govern de la República democràticament escollit.

Els fets de Prats de Molló (1926): ens trobarem en la població que l’any 1926 havia de ser el punt de partida per l’alliberament de Catalunya de la dictadura de Primo de Rivera per part de Francesc Macià, acció que va ser abortada per la gendarmeria francesa.

El Tractat dels Pirineus (1659): podrem conèixer de primera mà els efectes d’aquest tractat, que va comportar entre d’altres moltes coses, que actualment hi hagi una frontera entre Molló i Prats de Molló que fins a la data del tractat formaven part de la nació catalana.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS

Telefonant a en Xavi Salvador al 699 643 985 ó a en Gabriel
Nadal al 619 31 44 91.

DATA MÀXIMA INSCRIPCIONS DIVENDRES 4 DE DESEMBRE DE 2009


Important inscriure’s quan abans millor. Places limitades.
Els menors de 16 anys han d’anar acompanyats d’un adult.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada