"La muntanya m’ha fet lliure."
Georges Sonnier.

INSCRIPCIONS ANITCIPADES VIª CIM-I-TOMBADA. 17 març 2013

Recorda: 8a CIM-I-TOMBADA. Diumenge 15 de març de 2015.

Pre-inscripcions:

https://docs.google.com/forms/d/1iQzLvNJtAUc6P_d-G3KlBBZrPrxEh9VwFRRgCDvtGsU/viewform?c=0&w=1



Més informació en aquest mateix blog.


FES-TE SOCI DEL CENTRE EXCURSIONISTA TOSSA

Envia'ns un correu electrònic a cetossa@gmail.com demanant fer-te'n soci i t'enviarem tota la informació la respecte. Fins aviat!

LLICÈNCIES FEDERATIVA FEEC 2012

17.11.09

Història

El Centre Excursionista de Tossa es va fundar com a tal el 1989. Prèviament en vàries ocasions s’havien fet passes per fer-lo realitat, però la cosa no havia quallat. El 1988 la nova junta de l'APA presidida per Fidel Aromir es va posar en contacte amb en Josep Santané per tal de posar en marxa un seguit d’excursions com a activitat extra escolar. La primera activitat que es va fer, i que va ser multitudinària, va ser una sortida a Sant Aniol d'Aguges (Garrotxa). L’èxit d’aquesta sortida en la qual van participar 76 nois i noies i 6 soferts monitors a més d’altres col·laboradors va esperonar la posada en marxa del Centre Excursionista, que no va trigar gaire a ser una realitat. Es va iniciar la pujada a peu a Cadiretes a mitjans desembre per tal de col·locar al Puig de ses Cadiretes un pessebre en motiu de les festes de Nadal. Aquesta activitat s’ha fet ininterrompudament des d’aleshores.

Amb la mainada s’han fet moltes excursions al Pirineu (Canigó, Núria, Vallter, Aneto, etc.) activitats relacionades amb la natura i esports d’aventura. Per a moltes d’aquestes excursions Josep Fernández Ginesta ens va fer uns cartells molt bonics. A un nivell més elevat en diverses ocasions s’han fet sortides als Alps, s’ha assolit en tres ocasions el sostre d'Europa. el cim del Montblanc (4807 metres d’alçada), s’han realitzat amb èxit travesses d’alta dificultat per cims alpins de més 4000 metres, intentant-se infructuosament per dues vegades fer el cim del Cervino. Diversos socis han realitzat activitats destacades.

Amb la mainada una de les accions que sempre ha tingut una millor acollida han estat la de les famoses marxes nocturnes al massís de Cadiretes que es van celebrar anualment fins el 1997.

A nivell cultural una de les fites més importants del centre ha estat la celebració a Tossa per iniciativa nostra del "1er Congrés Internacional de les Altes Muntanyes de la Mediterrània" organitzat per Mountain Wilderness de Catalunya, en col·laboració amb l’ajuntament de Tossa. Aquet congrés celebrat a la Casa de Cultura el 22 i 23 d’octubre de 1994, va tenir un extraordinari ressò meditic.Va comptar amb la presencia de la Marta Ferrussola, esposa del President de la Generalitat i dels consellers Albert Vilalta de Medi Ambient, i Francesc Xavier Marimon d’Agricultura, Ramaderia i Pesca. Les conclusions d’aquest primer congrés que va precedir d’altres celebrats a Itàlia i a Grècia, es van publicar en un llibre que podeu consultar a la Biblioteca Municipal.


Al maig de 1995 a la Casa de Cultura es va celebrar una conferencia a càrrec de l’alpinista Nil Bohigas, en el decurs de la qual es va passar el vídeo de la seva expedicions al Pol Nord.

Des del Centre Excursionista s’ha col·laborat sempre amb altres entitats en la realització d’activitats: l'esmentada APA, els Amics de Tossa, l’Associació del Pessebre Vivent. etc.

El Casal d'Estiu actual va sortir d’un projecte elaborat pels socis Pere Boada i Josep Santané. l'Ajuntament el 1991 quan era alcaldessa Pilar Mundet. Molts deIs monitors d'aquest primers casals eren socis de la nostra entitat.També a iniciativa nostra i amb el ferm recolzament dels regidors que aleshores eren de l'Ajuntament Joan Navarra i Ricard Neras, es va iniciar el 1996 el DiverTossa, un esplai de Nadal que s'ha vingut realitzant d’aleshores ençà al Pavelló d'Esports Municipal.


Des de la nostra entitat s’ha assistit a diverses activitats organitzades per d’altres entitats, com és el cas per exemple de la Travessa de les Gavarres, organitzada per la Colla Excursionista Cassanenca, que cada any ens ha ofert una ruta diferent per poder descobrir el massís en la seva totalitat. Al llarg dels anys els motius que ens van portar a constituir-nos com a entitat romanen inalterables. El contacte amb la natura, la descoberta del potencial del nostre medi natural, i la convivència, la companyonia i la solidaritat entre els que hem participat en totes les activitats realitzades ha prevalgut per sobre de tot. Aquests valors han fet que, malgrat el temps transcorregut i les trajectòries personals que cadascú ha seguit al llarg de la vida, no hagin minvat ni una passa els sentiments resultat de les activitats que vam realitzar conjuntament.